Ouderbegeleiding

“Parenthood is above all a relationship, not a skill to be acquired. Attachment is not a behavior to be learned but a connection to be sought.”

– Gordon Neufeld –

Er is geen twijfel mogelijk dat jij van je kind houdt, dat neemt niet weg dat ondanks die liefde er ook problemen kunnen ontstaan in het ouderschap.

Liefde geven is niet genoeg, want je kind moet ook die liefde kunnen ervaren waardoor er een diepe warme (hechtings)relatie kan ontstaan die je de invloed geeft om te kunnen opvoeden.

Istock Plant met gieter

Missie

Het is mijn missie om gezinnen, kind en volwassene weer dichtbij elkaar te brengen, zodat het kind zich kan voeden in wat het nodig heeft, en kan groeien tot een veerkrachtig, zelfstandig volwassen eigen persoon die stevig in de wereld staat.

Dat een kind zich verbonden met je voelt en zo vervult wordt in hechtingsbehoeften is niet alleen de voorwaarde voor kindontwikkleing, maar ook voor de groei van het karakter de ouder/verzorger zelf. ‘Kinderen zijn spiegels’, wordt vaak in de volksmond gezegd. De vraag is ‘Wat kan jij van ze leren?’

Ik laat je graag zien hoe je kind-volwassene relatie bevordert, hoe het zich vormt en hoe je het kan onderhouden en zo nodig kan herstellen, zodat opvoeden niet alleen vreugdevoller wordt en je kinderen zullen uitgroeien naar veerkrachtige autonome volwassenen, maar je ook zelf de warmte en vervulling mag ervaren waar je naar verlangt. 

Voor wie

In mijn praktijk begeleid ik o.a. ouders, stiefouders, verzorgers en professionals in het onderwijs of binnen de hulpverlening die zowel in huiselijke kring als professional te maken hebben met de omgang en/of opvoeding van en met kinderen (0-21 jaar).

De ouders die ik begeleid zijn vaak de invloed om op te voeden kwijtgeraakt. Hun kinderen luisteren niet, volgen hen niet en kijken niet naar hen op voor antwoorden. Er hoeft niet altijd sprake te zijn van een verstoorde kind-ouder relatie, maar de mate waarin het kind verbondenheid met de ouder/verzorger ervaart kan belemmerd zijn.  

Er zijn ook ouders waarbij het ouderschap (door hun eigen achtergrond) zwaar valt. Ze hebben moeite om hun kind(eren) te laten rusten in relatie, of weten door eigen gemis helemaal niet wat dat betekent en hoe dat eruit ziet. Zij willen leren wat intimiteit is en hoe ze dat tot stand kunnen brengen in hun eigen gezin. 

Veel ouders die ik ontmoet zijn vermoeid, onzeker, gefrustreerd, radeloos, wanhopig en ze zoeken antwoorden. Ze hebben te maken met gedragsproblematiek. Er is sprake van woede en agressieproblemen, desensibilisering (het ontbreken van gevoel en emotie), emotionele problematiek, gevoeligheid en/of hechtingsproblematiek.

Sommige kinderen hebben leer- en/of concentratieproblemen, moeite met slapen, klampen vast, kunnen niet alleen, spelen niet, zijn niet zelfstandig en autonoom, zijn brutaal, pesten, halen neer en lopen vast in hun ontwikkeling. Anderen trekken zich juist terug, of richtten zich alleen op vrienden en lijken onbereikbaar.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties mogelijk:

  1. Individuele gesprekken als in 1 op 1 begeleiding
  2. Het volgen van een onlinecursus die ik bij het Neufeld Instituut verzorg of op locatie (zie agenda), individueel of in een groep.
  3. Het volgen van een cursus in combinatie met persoonlijke begeleiding
  4. Na het volgen van een cursus kan je bij voldoende deelname aansluiten bij een ouder-gespreksgroep die zich focust op relatiegericht opvoeden.

Waar

De gesprekken vinden online plaats (daarmee ben ik overal voor jou bereikbaar) of fysiek in mijn praktijk aan Zuideinde 18a in Meppel bij Zentrum Meppel.

Neem contact met me op om kennis te maken tijdens een gratis intake.

Reviews

Wat anderen zeggen

Toen ik met Evelyne in contact kwam, zat ik letterlijk met de handen in het haar. Nu voel ik meer rust. Ik merk dat ik de opgedane inzichten me verder helpen. In deze drukke samenleving verliezen we de essentie van het opvoeden soms uit het oog.

Suzanne, moeder van 2 kinderen

Kennismaken?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken