Adoptie

“Of een boom groeit, hangt af van de gezondheid van de wortels. Sterk gewortelde wortels geven prachtige bloemen en zoete vruchten.”

-Evelyne van Winden-

Adoptie kent vele vormen, maar ze hebben één ding gemeen, het kind is niet bij jou geboren.

Dat hoeft niet per definitie voor (hechtings)problemen te zorgen.

Bij adoptie zijn er, naast relationele, ook andere factoren die hechting mogelijk belemmeren. Zij hebben invloed op de mate waarin een kind zich verbonden voelt met zijn/haar leefomgeving en de volwassenen die daarin voor het kind van belang zijn. 

De vraag is, hoe je met al die potentiële belemmeringen een kind kan helpen om naast eerdere hechtingsrelaties en existentiële vragen een nieuw thuis bij jou te vinden en in relatie met jou te rusten? Hoe ga je om met alle factoren die daar invloed op kunnen hebben?

adoptie

De presentatie: Wij horen bij elkaar!

Onderwerpen: waar is thuis, emigratie, cultuurverschillen, verschillende genen/uiterlijke kenmerken. existentiële vragen, ontbreken van informatie herkomst, opnieuw hechten, trauma en loyaliteitsconflict.

In deze presentatie werk ik met het werk van Dr. Gordon Neufeld in combinatie met de ervaringsverhalen van mijn collega Akky de Kort, adoptieouder van Jovia (Uganda). Je mag een inspirerende en praktische sessie verwachten.

Media

De Podcast “Wij horen bij elkaar”

Reviews

Wat anderen zeggen

Ondanks dat Evelyne zelf geen adoptiekind heeft, merk je dat ze heel goed de uitdagingen van opnieuw hechten kent. Ik was onder de indruk van het inzicht dat ze me gaf dat de problemen met mijn dochter niet direct vanuit haar relatie met mij kwamen, maar uit mijn onwetendheid en onvermogen om met haar gevoelens van ontvreemding na haar emigratie om te gaan. Dat gaf mijn dochter het gevoel er alleen voor te staan, dat is waar ik relatie even uit het oog verloor

Marion

Kennismaken?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken